;
کارت بازرگانی به مجوزی گفته می شود که از سوی اتاق بازرگانی و صنایع و مهادن صادر می شود و دارنده آن می تواند به وسیله آن به صادرات و واردات بپردازد. در اصل اخذ کارت بازرگانی برای هر فرد حقیقی و حقوقی یکی از اولین اقداماتی است که باید انجام دهد.
یک فرد هم می تواند به عنوان مدیر یک شرکت کارت بازرگانی دریافت کند و هم به عنوان یک شخص.
اما مسئله مهم این است که یک فرد نمی تواند 2 کارت حقیقی و یا 2 کارت حقوقی داشته باشد در صورتی که می تواند یک کارت حقیقی و یک کارت حقوقی داشته باشد. اعتبار کارت بازرگانی بین 1 تا 5 سال می باشد و دارنده کارت بازرگانی باید در زمان مشخص نسبت به تمدید کارت بازرگانی اقدام کند.
صدور کارت بازرگانی موکول به آنست که بازرگانان موسسه ی خود را در دفتر تجاری ثبت کرده و دارای دفاتر پلمپ شده ی تجارتی باشند و عضویت اتاق بازرگانی محل خود را نیز قبول کرده باشد.
اتباع غیر ایرانی نیز امکان دریافت کارت بازرگانی ندارند و تنها به مدیر عامل شرکت کارت عضویت حقوقی داده می شود. اگر دارنده کارت بازرگانی فوت کند یا مدیر عامل شرکت عوض شود باید کارت بازرگانی غیر فعال گردد.
متقاضیان دریافت کارت بازرگانی باید 23 سال تمام و حداقل مدرک تحصیلی دیپلم داشته باشند و کارمندان تمام وقت دولتی امکان دریافت کارت بازرگانی را ندارند
بازرگانانی که تقاضای صدور کارت بازرگانی می کنند باید طبق فرم های مربوطه از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند.
صدور کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله ی متقابله است و زمانی که کارت بازرگانی داده می شود یعنی کشور متقابل نیز به بازرگانان ایرانی اجازه ی فعالیت بازرگانی داده اند.
بسته به موضوعی که شما متقاضی دریافت کارت بازرگانی هستید و شخص حقیقی هستید یا حقوقی کارت های متفاوتی وجود دارد :
مانند هر کار دیگری اخذ کارت بازرگانی و کارت عضویت نیز روال کاری خاص خود را دارد .
برای دریافت این کارت باید شرایط و مدارک مربوطه را در پیشخوان اینترنتی سامانه یکپارچه کارت بازرگانی هوشمند بارگذاری کنند. در ادامه مدارک مورد نیاز برای اخذ بازرگانی صدور و تمدید آن بیان می شود.
مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی :
از کاربرد های کارت بازرگانی می توان به موارد زیر اشاره کرد :
در صورتی که پس از صدور کارت بازرگانی مشخص شود که دارنده کارت یک یا چند شرط از شرایط دریافت کارت را ندارد ، وزارت بازرگانی می تواند نسبت به ابطال کارت بازرگانی اقدام نماید و موضوع را به اطلاع اتاق بازرگانی و صنایع ایران یا اتاق تعاون حسب مورد می رساند.
لازم به ذکر است بر اساس مقرراتی که در حال حاضر در دست اجراست ، اعتبار کارت بازرگانی از تاریخ صدور یک سال است . تمدید آن با ارائه مدارک لازم برای تمدید آن انجام می شود. مدارک مورد نیاز برای تمدید به شرح زیر می باشد :